Novosti

Za detaljan opis naših usluga pogledajte ovdje

Download-ujte naš cjenovnik u pdf-u ovdje

Cavita Studio je dobila novi style-ing...

Facebook, Twitter, Linkedin...pronađite nas i postanimo prijatelji...

U Novoj 2012 godini Vam želimo ostvarenje svih želja...

Radiotalasi

Tretman radiotalasima je savremeni, nehiruški metod za zatezanje kože, redukciju celulita i masnih ćelija. Celulit predstavlja spor, degenerativni proces koji se dogadja u potkožnom masnom tkivu.

Na površini kože on se manifestuje kao pomorandžina kora. RT-tehnologija selektivno zagreva masne ćelije ispod kože i dovodi do oslobadjanja tečne masti iz ćelija, koja se apsorbuje kroz limfnu i vensku cirkulaciju. Nakon tretmana i otpuštanja tečne masti, masna ćelija se smanjuje po volumenu. Zbog toga je preporučljiva kombinacija ove metode sa LPG aparatom ili elektrostimulatorom, jer obezbedjuju bržu eliminaciju i sagorevanje tečne masti. Uočljiv je gubitak obima u tretiranom području već nakon par tretmana. Takodje, koža postaje značajno zategnutija i primetno je smanjenje tzv. “pomorandžine kore“. Preporučuje se 6 do 10 tretmana u seriji, jednom nedeljno.

Za održavanje mladolikog izgleda kože neophodno je prisustvo kolagena i elastina, čije se stvaranje, na žalost, već nakon 25. godine života znatno smanjuje. Koža počinje da se opušta i stvaraju se prve bore. RT-energija prodire u duboke slojeve kože, zagreva vlakna kolagena i elastina i stimuliše njihovu produkciju. Dolazi do kontrakcije kolagena i remodeliranja kolagene mreže čime se znacajno smanjuju postojeće bore. Koža lica, vrata i dekoltea značajno je zategnutija i revitalizovana.

Ova inovativna metoda može nežno i efikasno da zategne kožu na Vašem licu, vratu, rukama, stomaku i butinama, kao i da reši problem celulita i masnih naslaga.

 

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je mehaničko skidanje površinskih, izumrlih slojeva kože uz pomoć sonde sa dijamantskom glavom i vakuma, koji ujedno vrše i vakum masažu, što doprinosi boljem čišćenju lica, ali i poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže. Podstiče se rast novih ćelija kože u bazalnom sloju. Ovaj ciklus traje 2 nedelje, a u zrelijim godinama se usporava, pa ga treba ubrzati. Kod masne kože mladih ne dolazi do redovnog ljuštenja starih ćelija što stvara sklonost ka aknama. S toga se ovaj tretman preporučuje i mladim i zrelim kožama.

Najveća prednost mikrodermoabrazije je što ne postoji potrebno vrijeme oporavka od ovog tretmana, tako da pacijent odmah može nakon tretmana obavljati svoje dnevne aktivnosti. Takođe, riječ je o potpuno bezbolnoj proceduri nakon koje se prikazuje trenutni rezultat.

 

Enzimski tretman za kozu, sklonu aknama

Enzimski tretman dr Howard Murad se bazira na terapijskom dejstvu eksfolijativnog enzima ananasa i papaje, koji zajedno sa antisepticima, antioksidansima otklanjaju izumrle epitelne ćelije i umanjuju inflamaciju.

Indikacije: Akne, crvenilo, iritacije kao posljedice akni, masna koža.

Kontraindikacije: Ne preporučuje se klijentima koji su na terapiji retinoidima, nakon mikrodermoabrazije i na svježe depiliranoj koži.

Prednosti: dubinsko čišćenje pora, redukcija akni, smanjenje crvenila i iritacije

 

Tretmani vocnim kiselinama (AHA)

Tretman voćnim kiselinama ( alfa-hidroxid-acid ) zapravo je nježan piling kojim se uklanja najviši sloj kože. Tek pošto se uklone odumrle ćelije, koža je spremna da diše i da zablista. Voćne kiseline poboljšavaju teksturu kože, njenu elastičnost, te se samim tim prolongira i nastanak bora. Voćne kiseline su odlične kako u borbi protiv bora, tako i u borbi protiv dosadnih akni sa kojima muku muči većina tinejdžera. Naime, otklanjajući površinski sloj kože, one oslobađaju lice od nagomilanih bakterija i viška masti, pa je takvo tle mnogo manje pogodno za nastanak novih akni. I ne samo to, dermatolozi preporučiju AHA tretmane i onima koji imaju problem sa mnogobrojnim ožiljcima i flekama po licu, s obzirom da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana.

 

Aromaterapija

Aromamasaža je masaža tijela uz upotrebu eteričnih ulja. U ugodnom ambijentu uz opuštajuću muziku, mir i tišinu, gdje se možete opustiti i prepustiti mirisima eteričnih ulja kako bi tretman imao još dublje djelovanje.

Mirisi eteričnih ulja snažno djeluju na emocije i duh, a po svom hemijskom sastavu djeluju na određene organe, tkiva, hormonski i živčani sistem.

Aromamasaža je izvrstan način tretiranja određenih problema kao što su stres, umor, bolovi u mišićima i sl.

 

nazad